Blog

Morrigan

“Morrigan the great queen, is abgoddess of Irish mythology. She and her sisters appear in both the epic cycles ( the Fianníocht and the Ruraíocht). Morrigan is an goddess of War and an omen of death, but also a symbol of fertility. Morrigan, often taking the form of a crow, also inspired courage in warriors and would even fight on the side of the rightful king. She also offers legendary warrior Cù Chulainn many chances to turn away from the battle which she prophesies will end in his death.

Heading into an ominous time of year, this shawl should give you strength and gird you against the cold an dark.”

Hedgehog Fibers-Beata Jezek

En zo heet mijn nieuwste creatie. Ik heb dit patroon gekozen van Beata Jezek. Wat me aansprak is de schoonheid van het motief en het mooie verhaal van die sjaal. Ik geloof dat ik het niet voor niets heb gevonden. En de sjaal gaat de juiste eigenaar vinden.

Voor kerst als traditie, krijg ik altijd de Aangenaam Klassiek verzamel cd. Daarop staat altijd de nieuwste klassieke muziek. En ik beluister het als de drukte van de feestdagen minder wordt. Op een zonnige dag tijdens mijn zoektocht naar het nieuwe project hoorde ik een heel mooi stuk van deze cd. Opeens stond ik stil en de muziek nam me mee naar een wereld waar ik heel graag ben. Alles gaat dan verdwijnen, niets anders bestaat, alleen de muziek en ik. Als ik zo'n gevoel heb dan weet ik dat dit stuk heel bijzonder voor me is. Toen het nummer afgelopen was ging ik snel opzoeken wat het wast? ... Geloof het of niet maar het was muziek uit de 17de en 18de eeuw, uit Ierland The High Road to Kilkenny: Gaelic Songs & Dance from the 17th &18th Centuries. Het plaatje was perfect!

De wol had ik al lang, het wachtte rustig om iets mooi te worden. Breinaald pakken en de wol tussen mijn vingers voelde aan als het haar van een fee. Zacht, mooi en licht als een veer. De sjaal vroeg constant aandacht. Elke rij tellen, kijken en nadenken. Maar het was zeker de moeite waard! Toen ik klaar was voelde ik de muziek helemaal in mijn lijf kruipen. De muzieknoten en de zang zijn 1 geworden met de sjaal van Morrigan. Je kunt zeggen dat alle noten zijn ingebreid tussen de rijen. Ik wil er graag nog iets anders over vertellen. Op Valentijns dag is er ook iets vreemd gebeurd. Ik houd niet van commerciele feestdagen en ik ben nooit met deze feestdag opgegroeid. Op internet kwamen van alle kanten hartjes van koekjes, van steen, gebreide,gehaakte,...enz. Ik was tot laat wakker om nog even de kant patroon te breien voor de sjaal. Ik heb om 23:54 besloten om toch maar te stoppen. Morgen is ook een dag en breien moet een hobby blijven. Maar aan de andere kant wilde ik zo graag mijn nieuwe creatie zien... Net als elke keer als ik stop met breien of haken, controleer ik of er een fout of niet is gemaakt enz... Toen ontdekte ik dat de rand vol met hartjes gaat zitten ... Ik ging hardop lachen...toeval bestaat niet!

De passie van het breien en haken leeft in mij. Het vuur voor mijn hobby dooft niet uit.